S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Dopravu zajištuje

 

 


Úvod » SEMENA NA KLÍČKY » RUKOLA SEMENA NA KLÍČKY v BIO KVALITĚ /10 gramů/


        

RUKOLA SEMENA NA KLÍČKY v BIO KVALITĚ /10 gramů/

Erutica sativa

novinka

skladem

 

Číslo produktu: BIORukola10
Běžná cena: 39 Kč
Naše cena:
29 Kč ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  
Hlídací pes

Naši zákazníci také nakoupili

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
KLÍČÍCÍ BIOMISKA - TROJPATROVÁ NÁDOBA NA KLÍČENÍ SEMEN
NK1
KLÍČÍCÍ BIOMISKA - TROJPATROVÁ NÁDOBA NA KLÍČENÍ SEMEN
Naše cena 279 Kč

Kompletní specifikace

PŘÍRODNÍ PRODUKT Z EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ. SEMENA VYPĚSTOVÁNA BEZ POUŽITÍ CHEMICKÝCH PROSTŘEDKŮ A UMĚLÝCH HNOJIV V SOULADU S NORMAMI EU

Semena na klíčky rukoly patří mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospěšné pro náš organizmus.

Vláknina a mastná kyselina omega-3 obsažené v klíčcích rukoly stimulují chuť k jídlu, zjednodušují trávení, čístí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. Klíčky rukoly stejně jako listy se používají jako afrodisiakum. Mimo to jsou klíčky rukoly vydatným zdrojem mikročástic jako jsou zinek, fosfor, hořčík, měď, draslík, síra, vápník, železo a vitaminy A, C, F, B.

Klíčky rukoly mají příjemnou chuť a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek.

 

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

Klíčení RUKOLY semen na klíčky

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme a necháme klíčit. Klíčíme ve speciální misce na klíčky, kterou lze zakoupit u nás nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i v sklenici. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-4 dny) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 4-7 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C, maximálně 22 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 2-3 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 5 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.

Balení 10 gramů

MmJmZG
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: