Úvod » SEMENA NA KLÍČKY » KEDLUBEN ČERVENÝ (MODRÝ) DELIKATESS BLAUER SEMENA NA KLÍČKY/10 gramů/
Číslo produktu / Název zboží: | ||||
---|---|---|---|---|
|
x62 BROKOLICE SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/ |
Naše cena 25 Kč | ||
|
x5234* ČERVENÉ ZELÍ SEMENA NA KLÍČKY /10 gramů/ |
Naše cena 25 Kč |
Kedlubny patří mezi dlouhodobě pěstovanou zeleninu, a již dávno bylo známo, že obsahuje řadu prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a prvky, které se v řadě potravin či běžně v zelenině nevyskytují. Obsahuje řadu enzymů, mikroelementů, vitamíny A,C,D, B, beta karoten, řadu minerálních soli obsahujících vápník, magnezium, železo a fosfor. Tyto látky podporují imunitní systém, který je pak více odolný a také zabraňuji nedokrvování části těla. Taktéž klíčky kedlubnů mají vysokou nutriční hodnotu a obsahuji řadu antioxidantů.
Také obsahují lutein, který má vliv na správné fungování oči. Vláknina, kterou obsahují, má vliv na správnou funkci střev a pravidelnou konzumaci můžete předcházet možné zácpě. Klíčky kedlubnů působí preventivně proti mrtvičce, infarktům, snižují krevní tlak a hladinu škodlivého cholesterolu LDL, který ucpává tepny. Dále díky močopudným účinkům podporuje funkci ledvin a očišťování těla z toxických látek. Klíčky kedlubnů kladně ovlivňují nervový systém, podporují paměť a obecnou vitalitu. Pravidelná konzumace posiluje organismus proti nádorům, virům, zlepšuje se funkce zažívacího traktu.
Zajímavé také je, že klíčky kedlubnů obsahují látku cholagoga, která aktivuje lepší fungování žlučníku.
Tyto klíčky jsou optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, rybích past, pomazánek, nebo jen tak na chleba s tvarohem nebo máslem. Pokud nekonzumujeme v syrovém stavu, postačí trocha oleje na pánev a osmahnutí směsi klíčků. Takto podáváme jako přílohu, můžeme namixovat s vařenou rýží, nudlemi, orestovaným masem pokrájeným na plátky. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování
Obecně o klíčcích
Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.
Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.
Balení 10 gramů
NEJPRODÁVANĚJŠÍ