Úvod » SEMENA NA KLÍČKY » PÍSKAVICE SEMENA NA KLÍČKY /20 gramů/
Číslo produktu / Název zboží: | ||||
---|---|---|---|---|
|
NK1 KLÍČÍCÍ BIOMISKA - TROJPATROVÁ NÁDOBA NA KLÍČENÍ SEMEN |
Naše cena 297 Kč |
Semena na klíčky pískavice mezi další rostliny, kterých klíčky jsou velmi bohaté na látky prospívající zejména při regeneraci a rekonvalescenci lidského těla.
Klíčky pískavice mají obecný vliv na posílení a omlazení organizmu, jsou nezbytné jako doplněk stravy při dietách podporujících vstřebávání bílkovin a rostlinných tuků. Pískavice tím, že stimuluje vylučování trávicích šťáv, podporuje trávení potravin a má také pozitivní vliv na hladinu cholesterolu a na regeneraci všech tkání včetně podpory tvorby červených krvinek. Doporučuje se zejména při rekonvalescenci, pro sportovce a lidi, kteří trpí žaludečními či jinými vředy.
Klíčky pískavice se vyznačují neobvykle příjemnou chutí vhodnou k poznání a mohou být konzumovány jak za studena, tak i po tepelné úpravě. Používají se: na sendviče, do těstovin, salátů, jako příloha k sýrům, do omáček a jako přísada do polévek.
Obecně o klíčcích
Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.
Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.
Klíčení PÍSKAVICE semen na klíčky
Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme a necháme klíčit. Klíčíme ve speciální misce na klíčky, kterou lze zakoupit u nás nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i v sklenici. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-4 dny) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 4-7 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C, maximálně 22 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 2-3 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 3 - 5 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.
Balení 20 gramů
NEJPRODÁVANĚJŠÍ