S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko "OK" souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Dopravu zajištuje

 

U nás múžete platit

 

ZBOŽÍ V AKCI

cena před slevou 39 Kč
Naše cena 29 Kč
skladem
zboží v akci
Nejprodávanější
sleva 25 %
cena před slevou 48 Kč
Naše cena 36 Kč
skladem
novinka
zboží v akci
sleva 25 %
cena před slevou 39 Kč
Naše cena 29 Kč
skladem
zboží v akci
sleva 25 %

KONTAKTY

gadar.cz
Prameny 601
73401 Karviná- Ráj
shop(a)gadar.cz

Úvod » SEMENA NA KLÍČKY » KADEŘÁVEK, KADEŘAVÁ KAPUSTA ČERVENÁ, JARMUŽ SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/


        

KADEŘÁVEK, KADEŘAVÁ KAPUSTA ČERVENÁ, JARMUŽ SEMENA NA KLÍČKY/10 GRAMŮ/

Brassica napus pabularia

skladem

 

Číslo produktu: x679
Naše cena:
25 Kč (Nejsme plátci DPH)

do košíku:
  ks  
Hlídací pes

Naši zákazníci také nakoupili

Obrázek:
Číslo produktu / Název zboží:
 
Cena:
KLÍČÍCÍ BIOMISKA - TROJPATROVÁ NÁDOBA NA KLÍČENÍ SEMEN
NK1
KLÍČÍCÍ BIOMISKA - TROJPATROVÁ NÁDOBA NA KLÍČENÍ SEMEN
Naše cena 297 Kč

Kompletní specifikace

Kadeřávek (kadeřavá kapusta, jarmuz) patří mezi domácí zeleninu, kterou člověk v našich podmínkách pěstoval po staletí a již dávno bylo známo, že obsahuje řadu prospěšných látek a jsou bohaté na živiny a prvky. Nicméně stala se zapomenutou a teď znovuobjevenou zeleninou, která je zařazena mezi super potraviny tj. potraviny, které mají neskutečně blahodárný vliv na funkci lidského organismu. ČERVENÁ odrůda má lehce pikantní chuť a atraktivní, dekorativní červenou barvu. Klíčky dobře chutnají, ale také dobře vypadají na talíři jako příloha a vhodně doplňují různé saláty. Lze použít i do polévek nebo na zdobení brambor.

Tyto klíčky jsou optimální pro přípravu většiny salátů či příloh, pomazánek, nebo jen tak na chleba s tvarohem nebo máslem či vejci.

Kadeřávek obsahuje řadu vitamínů, kde výrazně dominují vitamín C (daleko více než citrusové plody a vitamín K (výrazný vliv na sráženlivost krve) dále obsahuje řadu minerálů, kde nejdůležitější jsou železo, fosfor a draslík. Tato kombinace minerálů je ideální pro Vaši krev. Zajišťují dostatek krevního barviva a tím mají vliv na dobrý krevní oběh – nestane se Vám, že budete mít svalové křeče. Má vysoký obsah vápníku, což ovlivňuje kvalitu a stavbu kostí, nehtů a zubů.

Klíčky kadeřávku obsahuji hodně vlákniny, která zlepšuje trávení, působí proti zácpě, pročišťuje střeva a kadeřávek má schopnost na sebe vázat těžké kovy a odstraňovat je z organismu. Podporuje organismus v případě použití diet při řešení nadváhy.Dále obsahují řadu enzymů, obsažený hořčík á blahodárný vliv na psychiku, je významnou dietetickou potravinou nejen v podobě klíčků ale i jako součást nízkokalorického jídelníčku. Látky obsažené v kadeřávku při pravidelné konzumaci podle aktuálních výzkumů souvisí s ochranou organismu proti rakovině a předcházení rakovinových nádorů a posílení imunitního systému lidského těla.

Pravidelná konzumace různých klíčků zeleniny snižuje riziko infarktů, obsahuje antioxidanty a látky působící proti tvorbě rakovinových buněk a obecně reguluji chod organismu a snižují množství zlého cholesterolu.

Pokud nekonzumujeme v syrovém stavu, postačí trocha oleje na pánev a osmahnutí směsi klíčků. Takto podáváme jako přílohu, můžeme namixovat s vařenou rýží, nudlemi, orestovaným masem pokrájeným na plátky. Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování.

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

Klíčení semen KADEŘÁVKU na klíčky

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Klíčíme ve speciální misce na klíčky, kterou lze zakoupit u nás a která umožňuje klíčení více různých druhů klíčků najednou, nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-6 dnů) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 7 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C, max 22 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. MINIMÁLNĚ 2 X DENNĚ KLÍČKY PROPLACHUJEME VODOU. Klíčky lze konzumovat od velikosti 5-7 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 7-10 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout a zbavit semenných slupek. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.

Balení 10 g

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Vytvořeno systémem www.webareal.cz

MWRmODQ1Zj
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: